Александър Дунчев: Незаконната сеч е на много места, но не и над Каравелово!

1
И не е нужно целият Министерски съвет за сметка на данъкоплатците да се изсипе в гората, за да прави поредната "псевдо-проверка", категоричен е лесовъдът
И не е нужно целият Министерски съвет за сметка на данъкоплатците да се изсипе в гората, за да прави поредната "псевдо-проверка", категоричен е лесовъдът Снимка: БГНЕС

Започвали "публични проверки" в горите над Каравелово - поредната лицемерна и смехотворна реакция на т.нар. ни държава

Бърз поглед в Google Earth в горите над Каравелово показва, че фрапиращи незаконни сечи там НЯМА!

Да вземат да проверят като хората и да накажат фирмите и корумпираните директори на горски стопанства, където с гражданите от месеци алармираме за истински, мащабни и брутални незаконни сечи!! Но не! Там дървената мафия си плаща добре на партиите, и никой не я спира - с много зор нарушенията се признават, но незаконната сеч не спира, и наказани НЯМА. И е въпрос на време да бъде потопено поредното населено място, но щетите ще са много по-големи!!

И не е нужно целият Министерски съвет за сметка на данъкоплатците да се изсипе в гората, за да прави поредната "псевдо-проверка". Достатъчно е да си качат GIS-слой с позволителните за сеч за 2022 г. в Google Earth (благодарности на Наско Русев от Да запазим горите / Save Forests ) и да се разходят из страната и ще намерят истинската незаконна сеч! Тя е на много места, но не и над Каравелово! Там, ако има проблем с горите, той е в самите законни сечи и пътищата върху оголените до гола скала баири от обезлесяването и пороите през вековете, върху които днес едва са се закрепили възстановените през последните 50-100 г. млади гори.

А сега, ето Ви един пример за брутални незаконни сечи от 2022 г. над населено място, където всеки 10 години стават наводнения. Въпреки десетките ни сигнали тази година, нарушенията продължават, а шефът на местния горски контрол бе дори повишен в директор на най-високо ниво от т.нар. служебен кабинет Виждате на какви огромни площи от стотици декари е изчезнала дъбовата гора, включително извън насажденията с разрешена сеч!

В Каравелово такава бруталност в горите няма, а потопът ги съсипа. Представяте ли си в общините с истинска незаконна сеч какво ще направи и един малко по-силен дъждец... Кои са тези общини и още много такива кадри ще видите в разследването на едни наши приятели от една брутална медия!

И не, няма да се оправим, докато не освободим държавата от мафията, превзела всеки един държавен пост и всяко народно събрание!

Александър Дунчев, български лесовъд и политик от „Продължаваме промяната“/ Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари