Алберт Попов влезе в топ 10 на Олимпиадата

1
Българският алпиец постигна най-доброто класиране за България на Игрите в Пекин
Българският алпиец постигна най-доброто класиране за България на Игрите в Пекин Снимка: Getty Images

Алберт Попов постигна най-доброто класиране за България на Игрите в Пекин, след като завърши девети в алпийския слалом за мъже.

Попов финишира с общо време 1:45.15 минути, след като беше девети в първия манш с 54.62 секунди и осми във втория с 50.53 секунди.

Така Алберт Попов стана българският алпиец с второ най-добро постижение на зимна олимпиада в историята, отбелязва БТА.

Най-предното класиране на българин в слалом на олимпийски игри са двете шести места на Петър Попангелов от Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Вторият българин Камен Златков, който завърши 20-и в първия манш, отпадна във втория, след като пропусна врата по средата на трасето.

Олимпийската титла спечели французинът Клеман Ноел. Той завърши с 1:44.09 минута, след като беше шести в първия манп с 54.30 секунди и даде най-добро време във втория - 49.79.

Лидерът след първия манш Йоханес Щролц (Австрия) остана втори на 61 стотни от секундата, след като даде 13-о време във второто спускане. За него това е втори медал от Пекин след златото в алпийската комбинация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари