Алберт Попов е 27-ми в първия манш на алпийския гигантски слалом

1
24-годишният българин завърши за 1:07.60 минута
24-годишният българин завърши за 1:07.60 минута Снимка: Тодор Шабански

Българинът Алберт Попов се класира на 27-о място в първия манш на алпийския гигантски слалом на Олимпиадата в Пекин, пише gong.bg.

24-годишният Попов, който се спусна с номер 53 на пистата "Ледена река" в Янцин, завърши за 1:07.60 минута. Състезателите бяха затруднени от силен снеговалеж и мъгла, което направи трасето много тежко, особено за по-късно стартиралите, като само 54 от 89 записани алпийци стигнаха до финала.

Лидер след първия манш е фаворитът Марко Одермат (Швейцария) с време 1:02.93 минута. Одермат има пет победи и едно второ място в шест гигантски слалома през този сезон за Световната купа. Втори само на 4 стотни от секундата е Щефан Бренщайнер (Австрия), чието първо от общо двете му класирания на подиума за Световната купа беше третото място в гигантския слалом в Банско в края на февруари миналата година. Трети на 8 стотни от секундата финишира световният шампион Матийо Февр (Франция), а четвърти на 12 стотни е олимпийският вицешампион от Пьончан 2018 и световен първенец от Оре 2019 Хенрик Кристоферсен (Норвегия).

Надпреварата се очертава като изключително оспорвана. Тибо Фавро от Франция е пети на 19 стотни, световният вицешампион Лука де Алипрандини (Италия) е шести на 49 стотни, а първите десет са събрани в рамките на секунда. Вторият манш е насрочен за 13:45 часа местно време (7:45 часа българско време), а Попов ще стартира четвърти в него. Българинът завърши на 28-о място в гигантския слалом при дебюта си на Олимпийски игри в Пьончан преди четири години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари