Акция на ГДБОП разби група сводници

1
Обявен за общодържавно издирване е и шести участник в престъпната група
Обявен за общодържавно издирване е и шести участник в престъпната група

Петима души са обвинени за набиране на жени с цел проституция, шести член на престъпната група е обявен за издирване.

Днес от прокуратурата съобщиха, че още на 21 август Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в организирана престъпна група за трафик на хора с цел предлагане на сексуални услуги на територията на България и Холандия, съобщава БГНЕС.

Те са задържани при специализирана операция на ГДБОП и отдел "Следствен" на Специализирана прокуратура под ръководството и надзора на прокурор от Специализирана прокуратура. Обявен за общодържавно издирване е и шести участник в престъпната група.

Обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Валери Видолов и участниците Донка Камбурова, Петя Василева, Петър Андонов и Илияна Видолова (за престъпления по чл. 321 и чл. 159г от НК). Предстои повдигане на обвинения и на Мартин Великов, който до момента е в неизвестност.

Двама от групата се разследват за трафик на жени с цел сексуални услуги и в Холандия. По случая е създаден и работи съвместен екип на холандската прокуратура и на българската Специализирана прокуратура.

Според събраните до момента доказателства в България групата е действала от септември 2013 г., като е набирала момичета за предоставяне на сексуални услуги в нощен бар "Интрига" и в къща в Приморско.

През летните месеци обвинените Донка Камбурова и Петя Василева работели като управителки на нощен бар "Интрига" в Приморско, а извън летния сезон управлявали бар "Ейнджълс" в София.

Ръководителят на групата Валери Видолов пък бил собственик на фирмата, стопанисваща двете нощни заведения.

На 23 август Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Валери Видолов и Петър Андонов, Донка Камбурова и Петя Василева са под "домашен арест". На Илиана Видолова е наложена мярка "парична гаранция" от 3000 лв. Мартин Великов се издирва.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари