Ако сте спрели да вярвате в любовта...

0
Каквото и да ви се случва днес, каквото и да ви е се е случило в миналото, тя отново един ден ще ви замае главата, ще ви напълни корема с пърхащи твари и ще ви накара да плачете и да се смеете като преродени
Каквото и да ви се случва днес, каквото и да ви е се е случило в миналото, тя отново един ден ще ви замае главата, ще ви напълни корема с пърхащи твари и ще ви накара да плачете и да се смеете като преродени

Това няма да е проповед, че на всяка цена трябва да вярвате. Защото само страхливо живеещият не знае какво е да се отчаяш, да ти омръзне, да се изпразниш от надежди, да се разсърдиш на любовта и розовите й панделки, с които опакова очакванията ни...

Това пише Яна Андреева в Mila.bg

Някои спират да вярват в любовта, когато се разочароват и останат сами. Повечето хора обаче спират да вярват в любовта, докато са във връзка. И това е наистина опасно, защото може да ви накара да продължите да мъждукате в отдавна изстиналата си връзка, без да потърсите пътя към щастието си отново. 

Много е важно първо да признаете, че сте спрели да вярвате в любовта. Когато има диагноза, може да има и лечение, нали?

След това се отдайте на анализ. Честен, дълбок вътрешен самоанализ. Най-вредните въпроси биха могли да бъдат "защо на мен", "не заслужавам ли любов" и т.н. Най-здравословните въпроси биха били "какво в мен ме подтиква да се събирам с неподходящите хора" или "какво бих могъл да променя, за да не допусна разочарование следващия път". Може би може да започнете да обичате повече себе си. Да спрете да се страхувате, че не заслужавате щастие. Да спрете да бързате и да възпитате у себе си търпение.

След като анализирате с критична оценка себе си като фактор да сте разочаровани днес, се отпуснете. Простете си и се отпуснете по течението. Задължително е да не пришпорвате нещата. Те се случват точно тогава, когато трябва да се случат. Дайте си време за себе си, обикнете се, поглезете се. Спрете да се ровите в миналото, но и не гледайте надалече в бъдещето. Бъдете тук и сега. Оценете мига. Оценете това, че може да започнете начисто и че сте все по-близо до това да намерите топло пристанище за сърцето си. Но първо го потърсете в себе си!

Изнесете всяка чернилка от мислите си. Колкото повече мислите за бившия или за човека, който ви е разочаровал, толкова по-далеч сте от бъдещия си или от човека, с когото ще сте щастливи. Ако още сте във връзка с този, който ви донесе разочарование в любовта, намерете начин да излезете от нея. 

Когато се изчистите от чернилката и си простите, и си дадете време да подишате и да се влюбите в... себе си, ще сте готови да се влюбите в любовта отново. Тя така "работи". Каквото и да ви се случва днес, каквото и да ви е се е случило в миналото, тя отново един ден ще ви замае главата, ще ви напълни корема с пърхащи твари и ще ви накара да плачете и да се смеете като преродени. Тя ще дойде... независимо дали вярвате или не. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари