Ако депутатите не спазват законите, защо ние да ги спазваме?

1
НА ЖИВО: Слави Трифонов отново протестира пред Народното събрание
НА ЖИВО: Слави Трифонов отново протестира пред Народното събрание Видео: Novini.bg

Слави Трифонов отново протестира пред Народното събрание.

Това е петият му пореден протест. Повод за недоволството му е неприемането на мажоритарна избирателна система от страна на депутатите.

"Изключително обидно беше това, че в предишния парламент не бе разгледано дори това, за което гласуваха 2,5 млн. души. Това е тъжно. Депутатите са се самозабравили и не се вслушват във волята на хората", каза Трифонов, предаде Novini.bg.

"Смятам, че делата са важни, а не думите", каза той. "Аз ще стоя тук, докато депутатите не приемат вота на хората", закани се Трифонов. "Трябва да не се страхуваме да променяме начина си на живот и да се стремим да живеем по-добре. При смяната на системата е възможно в парламента да влязат по-качествени хора. Това не е панацея. Мажоритарните избори са по-малко лошото. Така мислят и 2,5 млн. граждани. Ако депутатите не спазват законите, защо ние да ги спазваме?", каза водещият.

"Те не искат да поемат отговорност, за да не се промени начинът им на живот", допусна Трифонов.

"Отдавна трябваше тук да има представители на властта и да отговорят на въпросите на хората. Сега вече нямам за какво да говоря с тях. Те трябва да приемат волята на хората, а не да нарушават закона", категоричен беше Трифонов. "Не ви ли е обидно да не ви зачитат, а да ви броят за стадо", обърна се той към хората.

"Трябва да го направят защото такъв е законът и моралът и ако не го направят не трябва да са вътре в тази сграда. Да излязат и да кажат, че тези хора, гласували на референдума, не ги касаят и няма да се съобразят с тях".

"Държавата се управлява по олигархичен начин, затова ни е нужна промяна. Не сме приключили още с модела "Кой", предупреди той.

На протеста днес пристигна и журналистът Мартин Карбовски.

В интернет пък тече петиция в подкрепа на точките от референдума на Слави. Неин инициатор е Тома Томов и към момента подписи под нея са сложили близо 1 500 души.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари