Ако България беше нормална държава, Москов отдавна нямаше да е министър

0
Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев
Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев

След като министерството не осигурява задължителните ваксини, търсят бърз начин да намерят решение и предлагат на МС подписване на споразумение с Турция за дарение.

В доклада, одобрен от МС, са вписани и наименованията, и дозите на ваксините, както и че ще се използват за имунизационния календар на България. Това каза в предаването "Денят на живо" по канал 3 депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Той посочи противоречието с думите на министър Петър Москов след гръмването на скандала, че ваксината "Еувакс" ще се използва за бежанците.

"Няма нито един продукт на турската фирма "Мефар", който да е разрешен продажба в Европейския продукт. Не казвам, че този продукт не е качествен, но това са европейските регулации", посочи още депутатът.

Бойчев подчерта, че Москов е обяснил, че това е същата ваксина, която се е използвала досега, но е произведена с турски партньор, който обаче може да продава само в Турция. Той запита какво ще правим, ако се появи проблем, към здравното министерство на Турция ли ще се обръщаме?

По думите му ваксините освен всичко останало не са никакво дарение, а размяна срещу други лекарствени продукти – ваксините БЦЖ, от които Турция има нужда. "В отношенията между България и Турция по отношение на здравеопазването периодично гръмва по някой скандал. По тази ос текат много интересни процеси", коментира Бойчев.

Според него, ако България беше нормална страна, Москов отдавна би загубил поста си. Депутатът добави, че е заявил на министъра, че силно се надява да няма други процедури, които текат с Турция. "Искам да видя черно на бяло документи и тази тема да се затвори", категоричен беше Бойчев, като допълни, че това е само един малък елемент от действията на Москов, които са основание за вот на недоверие.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари