АКФ: Ще продължим да осветяваме корупцията по високите етажи на властта

1
Антикорупционният фонд след заканите на бивш спецсъдия: Това е опит за атака на свободното гражданско общество
Антикорупционният фонд след заканите на бивш спецсъдия: Това е опит за атака на свободното гражданско общество

Антикорупционният фонд след заканите на бивш спецсъдия: Това е опит за атака на свободното гражданско общество

Антикорупционният фонд реагира с критична позиция спрямо заканите на съдия Галя Георгиева за прокурорско преследване срещу организацията заради разкритията за търговия с влияние в Специализирания съд.

"Идентифицираме вчерашното изказване на съдията от Апелативен съд София Галя Георгиева пред Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет като опит за институционална атака срещу свободното гражданско общество, което е един от фундаментите на демокрацията.", пишат от АКФ.

"По-тревожна обаче е откритата подкрепа на казаното от нея от страна на членове на колегията, поради което изразяваме тази позиция:

Функцията на неправителствените организации като нашата е да следят за поведението на държавните служители и да посочват порочните практики при осъществяването на правомощията им, което като резултат би трябвало да доведе до по-доброто функциониране на държавата в услуга на гражданите.

Единствено в авторитарните и тоталитарни режими гражданските организации са първо публично заклеймявани чрез внушения за прокарване на чужди интереси, опити за овладяване на институциите и създаване на паралелни центрове на власт, а впоследствие – забранявани и преследвани.

Вероятно в мечтите на някои държавни чиновници България трябва да бъде именно такава държава, в която никой да не може да им държи сметка как упражняват властта си.

Но не е.

Затова уверяваме и съдия Георгиева, и всички останали лица на висши публични длъжности, че ще продължим дейността си в обществен интерес по осветяване на корупция по високите етажи на властта.

Декларираме пълната си готовност да бъдем проверявани по всяко време от колкото и каквито държавни органи считат това за нужно."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    чичомоткобрат до 3
    Радва ме ентусиазма ти, но не мисля, пе нещо позитивно ще се случи.
  • 5
    3
    тоци
    Браво на АКФ гонка на мишоците от СС-прокуратура и съд които са плъзнали по районни,апелативни и др.съдилища -мафията
  • -1
    2
    daskal
    И какво като я "осветявате"? На корупцията изобщо не ѝ пука. Да имаме арестувани, изобличени, осъдени, вкарани в затвора? Не, нали? И защо така? Нали ги осветявате? Не ги говорете тези неща, че само ги разсмивате.
  • -2
    1
    Читател
    За да продължиш нещо,трябва да си го започнал.Корупцията у нас расте, но не старее!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари