АК-12 ще бъде усъвършенстван

1
Всички основни операции с автомата могат да се извършват с една ръка
Всички основни операции с автомата могат да се извършват с една ръка Снимка: RosoboronExport

Всички основни операции с автомата могат да се извършват с една ръка

Концернът "Калашников" ще усъвършенства АК-12 на базата на получения боен опит. Това съобщи ТАСС с позоваване на генералния директор на концерна Владимир Лепин.

"Опитът от експлоатацията на АК-12 в реални бойни условия е отделен въпрос. Вече има предложения за по-нататъшно усъвършенстване на този продукт. Има предложения да се изключи режимът на отсечка на два изстрела, както и да се предвиди възможността за монтиране на двустранно управление на режимите на стрелба, на регулируема "буза" на приклада“, казал той. Според Лепин, прототип с промени вече е демонстриран пред представители на руското министерство на отбраната.

Проектиран за калибър 5,45 mm, АК-12 има повишена точност и групираност на стрелбата. Оръжието е оборудвано с няколко релси Picatinny за монтиране на допълнително оборудване: мерници, предна ръкохватка, фенерче, лазерен целеуказател. Според производителя, в автоматичен режим на огъня скорострелността на АК-12 е 650 изстрела в минута, режимът с отсечка на три изстрела е 1000 изстрела в минута. АК-12 използва същите пълнители като АК-74/RPK-74.

Важна особеност на АК-12 е, че всички основни операции с автомата могат да се извършват с една ръка, включително превключването на предпазителя, смяна на пълнителя и изтегляне на затвора. Доставките на АК-12 за войските започнаха през 2019 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Ъъъъ
    "в автоматичен режим на огъня скорострелността на АК-12 е 650 изстрела в минута, режимът с отсечка на три изстрела е 1000 изстрела в минута." ?!?! Някакво противоречие съзирам тук.
  • -1
    2
    ....
    Ти си бил голям умник бе селянин
  • 1
    1
    селянин
    Всичко правиш с една ръка, с другата си бараш топките.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари