Агресията в училище се увеличава, сочи статистиката

1
МОН: Агресията в училище се увеличава
МОН: Агресията в училище се увеличава Видео: NOVA

4057 инцидента са регистрирани през изминалата учебна година

Увеличават случаите на агресия в училище. Това показват данни на Министерството на образованието и науката. През изминалата учебна година регистрираните инциденти са 4057.

По време на пандемията формите на насилие, които се наблюдаваха, бяха свързани най-вече с онлайн тормоза. Сега това, което се наблюдава като тенденция, е увеличаване на тези случаи в училищна среда”, обясни Камелия Николова, експерт от Държавната агенция за закрила на детето.

По официална информация на МОН, през учебната 2021-2022 година инцидентите, които са били регистрирани с деца, са били 2744. "Случаите на агресия и тормоз в училище през 2021- 2022 година са били 2941, а през изминалата учебна година са 3319”, обясни още Николова пред NOVA.

И допълни: „Не са малко и случаите на насилие над учител, което е упражнено от ученик на територията на учебното заведение. През изминалата година те са 207".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    симчо бе,
    ти в Харвард ли си завършил?!?
  • 1
    5
    Симо
    Кифла тъпа,Петя,сигурно е от тъпите и кухи фризьорки,от които нищо не става,камо ли даскал,най прости и пьрвобитни са даскал в детска градина и начален курс,мьрзеливи и дебели,по цял ден с телефона,държание,нула,за шамари и бой,всеки ден, профилактика...паткибез мозьк
  • 3
    4
    вярно бе, йордане,
    Аз съм се чудил кое поражда насилието и убийствата в американските училища, пък то било руското задкулисие под влияние на Полит-бюро на ЦК на Задкулисието.
  • -2
    3
    Йордан Петров
    Съветската окупация и руското влияние още дълго ще тегнат над българския народ. С какъвто се събереш такъв ставаш. Ако си под руски ботуш получаваш всичко руско, войни, мизерия, зло, насилие и т.н.! Уж сме в ЕС, ама нищо европейско не научихме и все още си караме по социалистически и под влияние на Полит-бюро на ЦК на Задкулисието.
  • -3
    2
    Петя
    Сериозно ли бе,Мони?Даскалите ли са виновни или скапаните Ви чифутски правила?Не случайно Ви мрази цял свят.Фризьорките и чистачките са жени с достойни професий.Ти няма как да го знаеш,защото си алчно,егоистично с-во.Говориш правилен Български,защото България е спасила задниците Ви,без да го заслужавате П.С.Съжалявам за агресивния тон,но Вие на подаден пръст,захапвате цялата ръка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари