Агресивни деца в Русе

0
Все повече агресивни деца консултират в Русе
Все повече агресивни деца консултират в Русе Видео: БНТ Русе

Русе / Расте броят на децата с агресивни прояви, които са преминали през Детския център за психично здраве в Русе, алармираха медици. Те препоръчват мерки, с които може да се спре тревожната тенденция за увеличение на случаите.

Доктор Веселин Христов е част от екипа на детския център. Казва, че все по-често им се налага да работят с деца и семейства, в които е проявена агресия. Затова доктор Христов смята, че намерението на образователното министерство да “образова” децата и учителите по темата с агресията в училище, няма да постигне желания резултат.

“Мисля, че корените на всяка една агресия са в семейната среда. И ако трябва да говорим за увеличаването на агресията в обществото и най-вече при учениците, не бих прехвърлил отговорността нито към учителите, нито към обществото”, казва детският психиатър.

Практиката на психиатъра сочи, че подходът към агресията трябва да е различен.

“Най-ефестивният начин да се справим с агресията е да преразгледаме семейните отношения и да дадем някакви насоки на това семейство как да “преструктурира” отношенията си, за да може агресията да бъде “профилактирана”, а не да бъде лекувана след това”, допълва той.

Според психиатъра голям проблем в момента е, че децата в семейства на емигранти, не са възпитавани от родители им, а от някакви техни заместници. Често пъти се оказва, че тази липса води по един непредсказуем начин до отклонение в емоцииите и в поведението, коетно прераства в агресия.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари