Жалба заради агитация на видеостени в Русе

1

Жалба заради агитация на видеостени в близост до три избирателни секции постъпи тази сутрин в Общинската избирателна комисия в Русе.

Сигналът е, че на по-малко от 50 метра от входа на Професионалната гимназия по туризъм се излъчва агитация за единия от кандидатите за кмет на Русе, предава Русе Медиа. В сградата има три избирателни секции, а съдържанието на агитационния клип се вижда ясно от помещенията, където работят две от секционните комисии.

Горното е грубо нарушение на чл. 184, ал. 1 от Изборния кодекс, който забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването“, се казва в жалбата.

Тъй като секционните комисии не са в състояние сами да отстранят този предизборен материал, се изисква намесата на ОИК-Русе, която да извърши проверка и да предприеме необходимите действия за преустановяване на нарушението, ако то бъде потвърдено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари