Агенцията за закрила на детето върна у нас българче от Кипър

0
Майката на детето изтърпява в Кипър наказание „лишаване от свобода“, а бащата е неизвестен
Майката на детето изтърпява в Кипър наказание „лишаване от свобода“, а бащата е неизвестен Снимка: БГНЕС

Майката на детето изтърпява в Кипър наказание „лишаване от свобода“, а бащата е неизвестен 

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) организира връщането в Р България на 10-годишно дете, български гражданин, оставено без настойник в Република Кипър, съобщава БГНЕС. ДАЗД е уведомена от българското посолство в Никозия, където е получена информация от местните социални служби, че десетгодишно българче се нуждае от закрила, която те не са в състояние да осигурят. Майката на детето изтърпява в Кипър наказание „лишаване от свобода“ за извършено престъпление. Бащата е неизвестен.

Държавната агенция за закрила на детето заедно с компетентните институции в двете държави организира пристигането и посрещането му на летище София.

Детето ще бъде настанено в семейство при близки и роднини.

„Гарантирането на безопасна и сигурна среда за развитие на всяко българско дете, независимо къде се намира то, е водещо за екипа на Държавната агенция за закрила на детето, който ще положи всички усилия то да се чувства защитено“, коментира д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари