Агенция "Митници": Превеждаме събраните такси от Дунав мост на АПИ

0
Агенция „Митници“ превежда събраните такси, вкл. и за преминаване на моста над река Дунав в посока Русе – Гюргево, по сметки на АПИ два пъти в месеца
Агенция „Митници“ превежда събраните такси, вкл. и за преминаване на моста над река Дунав в посока Русе – Гюргево, по сметки на АПИ два пъти в месеца Снимка: Агенция Митници

Агенция „Митници“ превежда събраните такси, вкл. и за преминаване на моста над река Дунав в посока Русе – Гюргево, по сметки на АПИ два пъти в месеца

Във връзка с публикувано в БРЯГ твърдение на директора на Областното пътно управление в Русе инж. Стамен Савов, относно средствата, събирани от Агенция „Митници“ за преминаване на пътни превозни средства по моста на река Дунав в посока РусеГюргево, от Агенция "Митници" уточниха следното:

  • Съгласно раздел II чл. 15 (функции и задачи) ал. (2) т. 15 от Закона за митниците митническите служители осъществяват контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове и на обособени места на републиканската пътна мрежа в граничната зона по изпълнение на задължението за заплащане на пътните такси по чл. 10 от Закона за пътищата с изключение на таксите по чл. 10, ал. 1.за съответната категория пътно превозно средство, което е пристигнало на граничен контролно-пропускателен пункт в направление влизане на територията на Република България и по спазване на разрешителния режим за товарни и пътнически превози.
  • В направление „изход“ от Република България митническите служители извършват контрол, свързан с проверка на електронните винетни стикери, заплащането на дължимите тол такси от превозвачите, както и заплащането на такса за преминаването на моста над река Дунав в посока Русе-Гюргево.
  • През 2022 година общо събраните от Агенция „Митници“ пътни такси от ГКПП Дунав мост-Русе са в размер на 46 489 882,62 лв., като 36 164 607, 03 лв. от тях са такси за преминаване на моста над река Дунав в посока Русе-Гюргево, съгласно чл. 9 и чл.15 от Тарифа за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа.
  • Агенция „Митници“ превежда събраните такси, вкл. и за преминаване на моста над река Дунав в посока РусеГюргево, по сметки на Агенция "Пътна инфраструктура" два пъти в месеца чрез платежни нареждания. Ежемесечно Агенция "Митници" подава справка на АПИ за събраните, преведени и непреведени такси. През 2022 година преведените само от ТД Митница Русе към АПИ пътни такси, включително и тези събрани от ГКПП Дунав мост-Русе, са в размер на 11 749 997,10 лева и 23 228 657, 08 евро.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ryui
    Е сега кой лъже? АПИ ли, Стамен Савов ли,КОЙ? Институциите отговорни,да си свършат работата! В крайна сметка за Русенци остават боклука,мръсния въздух и мизерията!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари