Африкански лидери призоваха Путин да започне мирни преговори с Украйна

0
Държавните глави на редица страни се срещнаха с руския президент
Държавните глави на редица страни се срещнаха с руския президент Снимка: AP

Държавните глави на редица страни се срещнаха с руския президент

Делегация на африкански лидери призова руския президент Владимир Путин да започне мирни преговори с Украйна на среща с руския лидер в Санкт Петербург, предаде ДПА.

РИА Новости чрез АП

Бихме искали да Ви приканим да започнете преговори с Украйна“, каза пред Путин Азали Асумани, президентът на Коморските острови и ротационен председател на Африканския съюз, според руската агенция Интерфакс, предава БТА.

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса заяви: „Убедени сме, че е дошло времето двете страни да започнат преговори и да прекратят тази война“.

Делегацията, която включва още представители на Египет, Сенегал, Замбия, Република Конго и Уганда, обяви, че е изработила план от 10 точки като част от мирната си инициатива.

Африканските държави ще продължат с усилията си за намиране на решение на конфликта между Русия и Украйна, а прекратяване на огъня ще подготви почвата за „сериозни преговори“, заяви египетският министър-председател Мустафа Мадбули, цитиран от ТАСС, който също беше част от африканската делегация.

Ще продължим усилията си за постигане на искрено желаната от нас крайна цел - постигането на мир между страните в конфликта“, каза той пред руския президент Владимир Путин на среща в Санкт Петербург.

Путин, който нареди пълномащабната инвазия в Украйна през февруари 2022 г., отново обвини Украйна за това, че в момента не се водят никакви мирни преговори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Лъжи и жълти новини
    Многоктатно филтриран текст. Без финалните изказвания след формалните и неформални преговори.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари