Адвокатът на Полфрийман поиска възобновяване на делото

0
Причината, която адв. Калин Ангелов изтъква, е видео, заснето от охранителните камери в района на метростанция "Сердика" в нощта на убийството
Причината, която адв. Калин Ангелов изтъква, е видео, заснето от охранителните камери в района на метростанция "Сердика" в нощта на убийството Снимка: БГНЕС / Архив

Адвокатът на осъдения австралийски гражданин Джок Полфрийман поиска от Софийската градска прокуратура да сезира Върховния касационен съд с молба за възобновяване на делото за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г.

Причината, която адв. Калин Ангелов изтъква, е видео, заснето от охранителните камери в района на метростанция "Сердика" в нощта на убийството. Записът, озаглавен "Истината за Джок Полфрийман", беше качен в интернет платформата YouTube в късните часове във вторник от анонимен профил, като се твърди, че кадрите са от кориците на делото срещу Полфрийман.

Вероятно адвокатът се надява съдът да преразгледа решението си, че австралиецът е извършил умишлено убийство, а е действал при самоотбрана. По време на делото преди 10 години Полфрийман твърдеше, че се е опитал да спаси двама роми от нападение на футболни запалянковци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари