Адвокатът на Борисов: Всички действия на МВР са абсолютно незаконосъобразни

1
Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвиняеми по нито един случай
Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвиняеми по нито един случай Снимка: БНТ

Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвиняеми по нито един случай

Това обяви адвокатът на Борисов Менко Менков в студиото на "Говори сега".

По думите му не може да става дума за саботаж от страна на прокуратурата, а МВР е извършило незаконосъобразни действия, като е изпратило разследващ полицай, а не следовател да разпита министър-председателя по случая.

"Всички действия на МВР до този момент са абсолютно незаконосъобразни. Досъдебното производство е образувано с първото действие по разследването на 17 март - денят, в който бяха задържани г-н Борисов и другите двама. С първото действие по разследването, както изисква законът, беше разпитан министър-председателят Кирил Петков. Щеше да е добре, ако това нещо беше направено от следовател", обясни адвокатът.

Никакви доказателства не са предоставени на Менко Менков до този момент, не му е известно такива да са събрани или да са постъпвали в прокуратурата.

"В този случай Европейската прокуратура няма абсолютно нищо общо, защото тя няма правомощия да разследва такъв вид престъпления, съгласно регламента на видността и Наказателно-процесуалния кодекс. Единственото доказателство е, че в показанията си г-н Петков е заявил, че е запознал г-жа Кьовеши предишния ден за тези действия", каза Менков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    А законосъобразно ли
    ли ви се струва натъпкани с пачки чекмеджета без ясен произход?!? Законосъобразно ли ви се струва да се търгува животът на Златанов срещу предаване на бизнеса му?! Ма много избирателно тълковане на това кое е законосъобразно и кое не.
  • -1
    1
    Ivo
    Аха,той да мами и краде може,законосъобразно е!Трябваше един бой да му теглят!Но не се е разминало...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари