Адвокат: Времето за мимикрия на прокуратурата, полицията и съдебната система изтича

0
Дойде моментът българското общество да окаже натиск и да започнем да живеем в една правова държава, където законите да се спазват от всички, каза Кристиян Георгиев
Дойде моментът българското общество да окаже натиск и да започнем да живеем в една правова държава, където законите да се спазват от всички, каза Кристиян Георгиев Снимка: БГНЕС

Дойде моментът българското общество да окаже натиск и да започнем да живеем в една правова държава, където законите да се спазват от всички, каза Кристиян Георгиев

И за тази вечер е планиран протест на граждани заради катастрофата със загиналото 15-годишно момче в София. Стотици хора се включиха снощи в бденията в памет на детето, което беше ударено от пиян шофьор в петък на пешеходна пътека на столичната ул. „Гурко“.

Протестиращите настояват за законодателни промени и по-строги санкции.

Според адвокат Кристиян Георгиев българското общество вече е „узряло“, че има нужда от цялостна промяна – в полицията, в Прокуратурата и в съдебната система. В ефира на Радио София той сподели, че гражданите жадуват за работеща държавна система.

Времето за мимикрия на тези органи мисля, че изтича. Сега е моментът, в който всички ние като общество да поискаме те да започнат да работят адекватно. За колко случаи сте чули, български граждани да карат след употреба на сериозни количества алкохол в чужбина? Защо там те това не го правят? Защото може би, там има една адекватна държавна система, която няма да им даде условна присъда или няма да се бави едно дело с години. Точно тук е моментът българското общество да окаже натиск и да започнем да живеем в една правова държава, където законите да се спазват от всички“, каза Кристиян Георгиев.

Според него, от правна гледна точка, дори ако сега действащите закони се прилагат коректно, биха довели до добра превенция. По думите му, увеличаването на санкциите не работи ефективно.

Последните 10 години ние увеличаваме едни санкции и продължаваме да имаме шофьори, които правят убийства на пътя след употреба на алкохол“, добави адвокатът.

Той представи статистика, според която от началото на годината над 280 души са загубили живота си в следствие на пътно транспортно произшествие, а над 4000 души са били ранени.

В страната няма място, на което да сме в безопасност. Това е проблем, който е неглижиран с години и няма да изчезне с вълшебна пръчка. Аз очаквам да станем свидетели на поредното „замазване“ на очи. Ще се предложат и може би ще се приемат едни прибързани промени в Закона. Когато се прави нещо припряно, то най-често е с компрометирано качество“, допълни Кристиян Георгиев.

Според него работещо би било обучението на децата в пътна безопасност в дългосрочен план, отколкото увеличението на санкциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    LOL
    "Дойде момента" го слушаме от доста години вече. Няма как да стане с тоя матрял. От най-горе до най-долу на държавната хранилка са 80% нагли корумпета. Като почнеш от депутатите и с нагли кражби за милиони и стигнеш до кварталното ченге, което отказва да запише стотиците жалби срещу развилнелите се мангали. Само като видиш, че има 200к гласували за Копейкин е достатъчно да разбереш, че България няма да я бъде. Няма как толкова много и глупави хора да имат напредък. Бай Тошо и мутрите на наследниците му разсипаха не просто икономиката, а морала на хората. Всеки се чувства безнаказан, което си е така. Само извадете решенията на делата за насилие по улиците. За побой на улицата осъждат на глоба 300лв. Какво го бърка ганя да размахва патлаци, палки, да нанася побой при отнето предимство и т.н...
  • 1
    1
    123
    Каква правова държава плещите, след като наказан от съдебната система на сащ със санкции по глобален антикорупционен закон нагнитски, наш депутат, пурди нагло в парламента и пише най-нагло закони и се кани да посегне и на конституцията ? Каква правова държава ? Коптор ! Неговата тиква трябва да бъде отрязана първа и тогава да се продължи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари