Адвокат: Видяхме черно на бяло как стават манипулациите

2
Петър Славов е убеден, че много от гласовете, които е получил като кандидат за общински съветник, не са отчетени
Петър Славов е убеден, че много от гласовете, които е получил като кандидат за общински съветник, не са отчетени Снимка: стоп кадър/ bTV

Петър Славов е убеден, че много от гласовете, които е получил като кандидат за общински съветник, не са отчетени

"Не машините са виновни за ниската избирателна активност. Такава трябва да търсим в политиците и избора, който предлагат, ако това е избор". Това коментира адвокат Петър Славов, който беше и кандидат за общински съветник в София.

Той заяви, че справката на ДАНС, която е в основата на скандала преди изборите е "хвърчаща" и подчерта, че за случая е от агенцията е трябвало да информират Министерството на електронното управление и министърът да предприеме действия, да верифицира още веднъж процеса, и след това справката да постъпи в ЦИК и да се вземе решение.

"Видяхме черно на бяло как стават манипулациите - седнали двама-трима юнаци и си коментират, а цялата комисия седи отстрани и мълчи, а заключили и стаята. Не са един-два случаите. Пращаха ми още стрийминги с подобни нарушения, някой гласувал с кръгче, комисията вика "този вот е валиден" Друг излязъл от квадратчето, без да засяга съседните, викат "невалиден глас". Тези хора не са чели закона", изрази позицията си Славов пред Bulgaria ON AIR.

Очакванията му са на балотажа да се гласува с машини - това да не увеличи избирателната активност, но да няма хаос при предаването на протоколите и манипулация на вота.

"Отговорността трябва да бъде понесена от тези членове на ЦИК, които гласуваха за отпадането на машинния вот. Аз бях един от първите, които подадоха жалба - още в събота сутрин бях намерил въпросното решение на МЕУ. Имаме административен акт с допуснато предварително изпълнение. ЦИК може да го обжалва, но не го е обжалвала, имаше време в събота да преразгледа решението си. ВАС трябва да осигури дежурен състав за събота и неделя, който да се произнася", призова адвокатът.

Той е убеден, че много от гласовете, които е получил като кандидат за общински съветник, не са отчетени в резултатите.

"Сигурно ще подам жалба. Имам над 2 700 гласа. На места в хартиения отчет пише 15 гласа, в електронния 0. Ще искам да видим недействителните бюлетини. Имам подозрение за шмекерия", каза още Петър Славов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари