Адвокат от НЗОК: Никой не казва за какво се харчат парите от клиничните пътеки

2
Всеки управител на болница по усмотрение извършва плащанията, заяви Пламен Тушанов
Всеки управител на болница по усмотрение извършва плащанията, заяви Пламен Тушанов Видео: NOVA

Всеки управител на болница по усмотрение извършва плащанията, заяви Пламен Тушанов

"Най-същественият въпрос, който се заобикаля от всички е за какво се харчат парите по клиничните пътеки. Не е определено за какво се ползва и всеки управител на болница по усмотрение извършва плащанията. Ако това бъде прекратено, ще разберем дали има или няма необходими средства". Това заяви адв. Пламен Таушанов, член на Надзорния съвет на НЗОК, цитиран от NOVA.

Той не приема мнението на председателя на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев и смята, че то не изразява позицията на всички 120 общински болници. Подписването на Колективния трудов договор за работещите в здравеопазването е станало през април 2022 г. „От началото на COVID кризата до сега бюджетите на болниците са увеличени два пъти. Доста време се даваха 85% от прогнозируемия бюджет на всички лечебни заведения, въпреки, че някои от тях извършваха 10% от дейността”, каза представителят на Здравната каса.

Той даде пример, че и предишно договаряне на заплатите за медицинските сестри известно време не се е изпълнявало. „Сега е същото положение – само 28 болници от 181 изпълняват споразумението. Не става ясно защо”, каза Таушанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Въпрос
    Защо не направят финансова ревизия как така в Русе от известно време р-л на болница годишно получава 1 милион лева заплата.
  • 5
    1
    доктореску
    Само с крадци, измамници и некадърници се напълни това лекаско съсловие. Основната им дейност е как да точат здравната каса с фалшиви лечения. Тея некадърници в беге отдавна вече не могат и не знаят как да лекуват болните. А и тях това не ги интересува особено...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари