Адвокат Екимджиев: Една институция да се оплква от държавата си, е невъобразимо

0
Юристът говори за заведеното от сем. Баневи дело срещу прокуратурата
Юристът говори за заведеното от сем. Баневи дело срещу прокуратурата Снимка: БГНЕС / Архив

Юристът говори за заведеното от сем. Баневи дело срещу прокуратурата

"Разликата (между Цацаров и Гешев б.р.) идва от неудържимото желание на ръководството на прокуратурата да демонстрират по всякакъв начин юридическото си невежество. Буквално през ден ни заливат с различни писания все едно са НПО", това заяви адв. Михаил Екимджиев за делото на сем. Баневи срещу главния прокурор и петимата му заместници, че са злепоставени в писмото, което беше подписано преди известно време от самите тях за натиск върху прокуратурата пред Евроком. 

"Когато публична институция на една държава се оплаква от държавата си е невъобразимо от юридическа гледна точка", допълни той.

"Това се прави заради чувството за недосегаемост, но несериозността на тази петиция ни дава възможност да потърсим отговорност", добави Екимджиев.

"Делото е внесено в деловодството на СГС. Трябва да има съдебни заседания, в в които Гешев и останалите 5 души да обяснят глупавите си действия. Претенцията е от 60 000 лв. обезщетение за морални вреди от това злепоставящо съдържание на писмото, защото ако си решил от това да се оплакваш, че не си харесваш държавата - това не означава да злоупотребяваш с лични данни", уточни юристът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари