Адвокат: Бойко Борисов е големият липсващ в новия списък "Магнитски"

4
Основният виновник за това ежедневно да плащаме данък „Корупция“ е Иван Гешев, каза Михаил Екимджиев
Основният виновник за това ежедневно да плащаме данък „Корупция“ е Иван Гешев, каза Михаил Екимджиев

Основният виновник за това ежедневно да плащаме данък „Корупция“ е Иван Гешев, каза Михаил Екимджиев

„Новият списък по закона „Магнитски“ показва, че в България няма воля да бъде разследвана тежката корупция, която десетилетия наред ни прави по-бедни и по-болни и с по-лошо образование“. Това каза в предаването „Позиция“ по БНР адвокат Михаил Екимджиев – председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека.

„Основният виновник за това ежедневно да плащаме данък „Корупция“ е Иван Гешев. Той е гарант на клептократското лоби в парламента, за това, че грабежът може да продължава безнаказано“, каза още адвокат Екимджиев. Според него: „Този нов списък е знак към всички нас да гледаме внимателно на кого се доверяваме в политическия спектър. За нашите партньори явно е неприемливо това, че главният прокурор е недосегаем, едва ли не със статута на ранните монарси. Неприемливо е, защото техните инвестиции – морли и материални – зависят от върховенството на закона в България“.

„Големият липсващ в новия списък е Бойко Борисов. Кръгът покрай него обаче се затваря. В списъка има и политически съображения – не може една партньорска държава да каже директно, че човекът, който ни е управлявал 12 години е корумпиран и нарушава правата на човека. Това не се казва директно, но се дават сигнали. Първо по-далечното обкръжение като Делян Пеевски, сега пък Владислав Горанов. Остана само вождът да стои отгоре на списъка. Самосъхранително, а и за да спаси партията, той бавно и полека ще се оттегли с достойнство“, коментира още Михаил Екимджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    The Justice
    И Цацаров ЦУМ също! Не забравяйте , че бе потулен и искан от него подкуп в размер на 10 000 лева в нотариалната кантора на вече бившата му съпруга. Но и името на Гешев си заслужава да видим, по много причини.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари