Адв. Хаджигенов: Направиха хората на маймуни, пък после ги наказаха

16
Ако ви издадат наказателно постановление, задължително го обжалвайте в съда, съветва юристът
Ако ви издадат наказателно постановление, задължително го обжалвайте в съда, съветва юристът

"Борисов е циник абсолютен и той е готов да използва абсолютно всичко, вие виждате как използва собствените си родители, останал бил сирак, пък не знам си какво си, в смисъл говори някакви невероятни глупости по темата. Така че той е готов да направи буквално всичко, за да се задържи на власт'', заяви адвокат Николай Хаджигенов.

"Това, което описахте преди малко, конкретно с пътуването (б.р. софиянци на излизане и влизане от София), показва по един блестящ начин малоумието на правителството на Борисов. Там, според мен, общият коефициент на интелигентност е сигурно едноцифрено число, съдейки от нещата, които правят в извънредното положение и конкретно по Великден. Нямаше забрана за пътуване, после направиха хората на маймуни, пък после ги наказаха. Защо? За собственото си малоумие. Това е някаква страшна тъпотия и това трябва да спре колкото се може по-скоро, защото това е чудесен пример за тъпотията на правителството и за начина им на управление, но това се случва и във финансите, и в данъците, и в икономиката, във всяко друго нещо. Там не са по-умни, същите са'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Николай Хаджигенов.

''Аз настоятелно съветвам, въобще всички актове, съставени по време на извънредното положение, ако случайно ви издадат наказателни постановления, да бъдат жалени задължително в съответния районен съд. Огромна част от тях, най-вероятно 100% от тях, ако бъдат жалени грамотно, те ще паднат. Най-малкото защото, аз от актовете, които видях до момента, които минаха през мен, може би десетки, нямаше нито един, който въобще да е адекватен. Изобщо да е адекватен. Те принципно, у нас МВР така и не се научи да пише актове и наказателни постановления. Но да кажем, че в нещата, които пишат десетилетия по тях, примерно по Закона за движение по пътищата, там горе-долу им се получават нещата. Но тук в извънредното положение цитират нарушения на Закона за здравето, цитират Наказателния кодекс в акт за административно нарушение, тоест цитират престъпление в акт за административно нарушение. Онзи ден бяха задържали, във Варна ли, в Бургас ли, някакъв, който бил без маска, и те са го задържали по Закона за МВР. Откога извършването на административно нарушение е основание за задържане под стража? И прочее, прочее, прочее тъпотии'', продължи критичният към властта адвокат.

''Няма как да не се получи бъркотия. Има един, който сочи с големия пръст по телевизора - Бойко Борисов. Има един облечен в черна униформа, който е специалист в материята, колкото и аз съм специалист в материята. И резултатът е такъв. Накрая имаме, че борбата с вируса се води не от учени с бели престилки, не от лекари, защото това е заболяване, поне последният път като проверих беше заболяване, а се води от МВР и от армията. Това е моментът, в който аз намирам най-големия възможен бетонен ръб и се засилвам челно срещу него. Извинявайте, нали, ама това е страшна тъпотия. Къде по света армията и полицията се борят с вируса'', запита адв. Хаджигенов. 

''Вирусът е политически. Борисов и правителството на Борисов използват вируса, за да се задържи той на власт още два петъка и половина, ако може, и се опитват да превърнат меката диктатура в твърда диктатура. Това е. Просто вирусът им дойде бонус. Ако бяха достатъчно умни да го измислят, сигурен съм щяха да го измислят. Слава Богу те не са. Но естествено ще се възползват от положението. Само ние сме с извънредно положение, от което имаме нужда колкото и от четвърти крак. Каква ни е ползата от това извънредно положение, как то спира вируса? Никак, нали? Елементарно.

Здравните ни заведения имат капацитет, какъвто имат. Нека да не забравяме, че Борисов десета година управлява, макар и на половинки, четвъртинки мандати. Тоест, ако има някакъв проблем в здравеопазването, това е проблем на Борисов, първо. У нас пациентите са потенциални жертви. Второ, здравните ни заведения в момента ни приемат, ни предават, защото всичките се борят с коронавируса. На мен всеки ден ми звънят, сигурно десетки души, които казват, че им е отказано каквото и да е лечение заради коронавируса. Хората кротко започнаха да си мрат по къщите. Един от перитонит, втори от рак и т.н. Не че този от рака щеше да живее три дни повече или пет дни повече, но на него му е отказано каквото и да било лечение, което е абсурд. Отделен въпрос е, че това е престъпление или би могло да бъде престъпление'', коментира адвокатът.

''Борисов си играе с примитивните страхове на хората. У нас хората, или поне в повечето нормални хора, са заложени някакви примитивни страхове'', добави той.

''Борисов е циник абсолютен и той е готов да използва абсолютно всичко, вие виждате как използва собствените си родители, останал бил сирак, пък не знам си какво си, в смисъл говори някакви невероятни глупости по темата. Така че той е готов да направи буквално всичко, за да се задържи на власт'', смята адв. Николай Хаджигенов.

''Деградацията (б.р. спомената от водещата Маринкова) се дължи на това, че образованието ни е под всякаква критика, социалната ни системата е под всякаква критика, благодарение на Борисов. Здравеопазването ни е смях в залата, благодарение на Борисов, защото той десета година подред управлява. Тръгвайки оттук, това са първите три най-важни неща, след това отиваме на тема правосъдие. Каквото и да стане, правосъдието у нас не работи в частта МВР и прокуратура. Затова са и такива циркове и затова всякакво следващо убийство, или трагедия, или каквото и да се случи, вдига хорското недоволство в небивали мащаби. Затова Борисов е уплашен и затова ще се опитат да скрият какво се случи с Милен Цветков, или някак си да го ''удушат'''', заяви още адв. Хаджигенов.

Според него ГЕРБ са превърнали КТБ от банка бутик в банка мастодонт. ''Вярно е, че ГЕРБ си отгледа най-дебелите олигарси във всяко едно отношение'', каза той.

По темата за унижения парламентаризъм, адв. Хаджигенов бе категоричен: ''Че ние нямаме парламентаризъм много от отдавна, правилно са унижени. Лошото е, че аз самите парламентаристи, тези, които са извън парламента, а биха искали да са вътре, бих ги унижавал до посиняване, защото те не заслужават нищо друго, защото те са хората, които позволиха това да се случи заради облаги, заради лична далавера, заради политически дивиденти и за каквато друга глупост се сетите по въпроса. Това е от години, отпреди Борисов, това не го е измислил той. Лошото е, че потърпевши сме ние гражданите, защото без дори това скучно шоу, наречено ''парламент'', ние всъщност ставаме диктатура, телевизионна диктатура, брифингатура."

Според адв. Николай Хаджигенов световното карантиниране, случващо се по идея на политиците, е глупост и грешка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари