Адската жега мори рибата в реките

0
Не са констатирани точкови източници на замърсяване, както и заустване на отпадъчни води
Не са констатирани точкови източници на замърсяване, както и заустване на отпадъчни води Снимка: блиц

Сигнал за мъртва риба в река Тополовска край село Дълбок извор е подаден в РИОСВ – Пловдив от дежурния в РУ – Първомай вечерта на 15 юни, съобщават от инспекцията.

Екип от експерти на екоинспекцията, Басейнова дирекция – Пловдив и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда, извършиха проверка на място. Беше установено, че по протежението на реката на две места има маломерни мъртви рибки. 

Не са констатирани точкови източници на замърсяване, както и заустване на отпадъчни води. От два пункта в границите на село Дълбок извор са взети проби за експресни изследвания на водата по следните показатели: рН, електропроводимост, наличие на разтворен кислород и температура, които са в норми.

Извършени са и изследвания на водата от реката в село Поройна, при които се констатира ниско съдържание на разтворен кислород. 

Според експертите най-вероятната причина за наличието на единични екземпляри мъртва риба е ниското съдържание на разтворен кислород във водата на река Тополовска поради високи дневни температури. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари