Административен съд - Русе организира ден на отворените врати

0
Административен съд - Русе организира ден на отворените врати
Снимка: Арена

Административния съд в Русе организира ден на отворените врати. Инициативата е по повод 135-тата годишнина от приемането на Търновската конституция, която се отбелязва днес и 16 април – Деня на българския юрист и съдебния работник.

Инициативата започна с представяне на работата на институцията и начина на разпределяне на делата в нея, което направи председателят на АС съдия Елга Цонева. В кабинета й гостуваха студенти второкурсници от Юридическия факултет на Русенския университет, които през изминалия и настоящия семестър изучават дисциплините Административно право и Административен процес, ученици от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, учещи право като част от учебната си програма и възпитаници на СОУ „Христо Ботев“, членуващи в клуб „Моите права“ на учебното заведение.

След съдия Елга Цонева, гостите бяха поети от колежката й съдия Ина Райчева. Тя им разказа историята на сградата, в която се помещава институцията и им разказа за вътрешноустройствената дейност на съда и служителите. Младите хора посетиха деловодството, регистратурата и залите, бяха запознати и с правилата за поведение в тях. Те бяха научиха подробности и за работата на магистратите в съда.

Денят на отворените врати ще продължи в 13.30 часа със симулативен административен процес от студенти втори курс на специалността Право в РУ, а в 14.30 ще се състои прожекция на документалния филм „Патриархът на правото“ за проф. Живко Сталев в Тържествената зала на съда. Входът е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари