АБВ Русе издига конкурент на Първанов

0
АБВ Русе ще издигне кандидатурата на Стелиян Стефанов
АБВ Русе ще издигне кандидатурата на Стелиян Стефанов

АБВ Русе ще издигне кандидатурата на общинския си председател за лидер на партията. На провелите се събрания, на които местните структури трябваше да номинират хора за предстоящите на 25 вътршнопартийни избори за председател на АБВ, 2/3 от местните структури са подкрепили Стелиян Стефанов. Останалите са издигнали кандидатурата на подалия оставка Георги Първанов, научи Дарик.

Процесът за номиниране на председател на АБВ започна на 15 март.

За пръв път в този избор ще бъдат включени два типа гласуващи, обяви преди месец в Русе зам.-председателят Румен Петков. Това са членовете на партията, които избират председателя,  като ще бъде дадена възможност в изборите да се включат и симпатизанти на АБВ. Те ще имат възможност да заявят отношението си към един или друг кандидат.

Освен възможността в процеса да се включат и симпатизантите, е предвидено да има и два типа секции. Стационарните ще бъдат разположени в клубовете на партията, а там, където партията не разполага с такива клубове, ще има мобилни секции.

Всяка една секция ще разполага с две урни. Една за членовете и друга за симпатизантите. Избора за председател ще бъде на 25 април, а на следващия ден ще се проведе национална работна конференция, на която ще се обсъди бъдещето на българската патриотична левица, подготовката за местните избори и оценка на работата на кабинета и участието на АБВ в него.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари