Абитуриенти дариха колективно кръв по случай завършването си

0
43 дванадесетокласници дадоха старт на кампания по кръводаряване в Бургас
43 дванадесетокласници дадоха старт на кампания по кръводаряване в Бургас Снимка: bTV

43 дванадесетокласници дадоха старт на кампания по кръводаряване в Бургас

С колективното даряване на кръв абитуриентите в морския град отбелязват завършването си, предава bTV.

Инициативата, под мотото “Това не си го правил" на УМБАЛ -Бургас, се провежда за шеста поредна година и увлича все повече ученици.

Кръводаряването е разрешено след навършване на пълнолетие, затова болницата провокира зрелостниците да започнат своя живот като възрастни с този благороден жест. Вече има училища, които не пропускат нито едно издание на "Това не си го правил" - там кръводаряването от завършващите е традиция, припомнят от УМБАЛ - Бургас.

Първата гимназия, с която инициативата стартира тази година, е Професионалната гимназия по механотехника и електроника. Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 г. Един дарител може да спаси живота на трима души. Боримир Байчев е само на 19 години, но вече дарява кръв за трети път.

За първи път е участвал в кампанията миналата година при дипломирането си, сега се връща отново като студент. “Правя го, защото знам, че много хора имат нужда”, каза момчето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари