99-годишният Димитър Кавгазов е най-възрастният данъкоплатец у нас

0

Всяка година декларираме каквото има, няма скрито, категоричен е пенсионерът от село Славейно

Кой е най-възрастният данъкоплатец - доайенът на данъкоплатците в България?

Той живее в родопското село Славейно и е на достойните 99 години. Димитър Кавгазов получил скромен дивидент за притежаваните от него гори и веднага подал по пощата данъчната си декларация към НАП-Смолян, както е правил цял живот и както е научил децата си, отбелязва БНТ.

Още с началото на данъчната кампания Димитър Кавгазов подсещал дъщерите си, че трябва да си подаде данъчната декларация. Както е правел всяка година, откакто получава, макар и минимален дивидент от ползването на 70 декара собствени гори, които са включени в горската кооперация на селото. Декларацията изпратил по пощата.

"Всяка година декларираме каквото има, няма скрито", категоричен е Димитър Кавгазов.

Димитър Кавгазов живее в една от крайните къщи в Славейно с няколко котки и едно кученце. От няколко години за него се грижат и двете му дъщери Митра и Добринка.

"От 2000 година остана сам, взех си една година неплатена, гледах внучката на дъщеря ми от Германия, тя се роди тука и той още вика тя ми върна живота", разказа дъщеря му Добринка Иванова.

Цял живот Димитър Кавгазов е работил в горското стопанство и сред природата. Тя според него му дава сили да е на крака и сега, на близо 100 години. Боли го обаче, че селото се е обезлюдило.

"Тука беше море, нямаше събота или неделя да няма хоро и две гайди да свирят и на центъра да се играе. Сега е пусто, няма хора и да идеш, то няма с кого да се видиш", коментира Димитър Кавгазов.

Семейството на Димитър готви тържество за стотния му юбилей, но засега пазят плановете в тайна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари