91-годишен русенец: Едно време нямаше такова колебание, антиваксъри, такива глупости!

0
Аз съм дисциплиниран и смятам, че ползата е голяма от ваксините, допълни дядо Никола
Аз съм дисциплиниран и смятам, че ползата е голяма от ваксините, допълни дядо Никола Видео: Bulgaria On Air

Аз съм дисциплиниран и смятам, че ползата е голяма от ваксините, допълни дядо Никола

Днес в страната ни пристигна поредната голяма пратка с ваксини на Pfizer/BioNTech. Отворени останаха и "зелените коридори" за ваксинация.

Още преди обявения час за началото на имунизацията в Русе откриваме 91-годишния Никола Kостов. Той си е избрал ваксината на Pfizer/BioNTech и чака.

"И като детe всички ваксини, които са се правели, се правеха редовно и хората ги посрещаха. Нямаше такова колебание, антиваксъри, такива глупости като сега. Аз съм дисциплиниран и смятам, че ползата е голяма от ваксините. Вярно, че малко прибързано, но то е по-малкото зло", обясни пред камерата на Bulgaria On Air Никола Костов.

Повечето хора и днес търсят РНК ваксини.

"В момента правим ваксини на Pfizer/BioNTech и на AstraZeneca. Повечето искат на Pfizer/BioNTech, имаме и реваксини на AstraZeneca. Хората са млади и възрастни, смесен е потокът", заяви главната мед.-сестра в СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков“ - Русе Росица Арабаджиева.

Желаещи не липсваха пред четирите пункта за ваксинация в Бургас, като някои са за втора доза, а други идват да се ваксинират за първи път. Имаше и записани през онлайн портала още преди месец.

В единствения денонощен кабинет от "зеления коридор" се оказа, че идват желаещи и след 23 ч. вечерта. Според тях, вечер е по-спокойно и няма струпване на опашки от чакащи.

"Денонощно работи, да. Има много хора, има много желаещи, ваксинират се, имаме всичките ваксини. Правим всичко по силите си", каза медицинската сестра Силвия Славенова.

В Шумен през всеки от почивните дни има разкрити "зелени коридори" за ваксинация, като работи по един кабинет. През почивните дни на ден през имунизационните кабинети минават по около 80 души.

"В резултат на многото желаещи и това, че имаме да правим втора доза, на "Калоян“ 1 сме открили 2 кабинета, така че всички лица, които и като "зелен коридор" посетят нашите кабинети, ще бъдат имунизирани", обясни директорът ба РЗИ - Шумен д-р Пепа Калоянова.

От "зелените коридори" могат да се възползват всички, които нямат предварително запазен час, а имунизацията е с ваксина по избор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук