90-годишна италианка положи матура

0
Имелда се яви на изпита, за да получи педагогическа диплома
Имелда се яви на изпита, за да получи педагогическа диплома Снимка: Туитър

Имелда се яви на изпита, за да получи педагогическа диплома

Сред учениците, които днес се явиха на първата част от матурата в училище "Сан Франческо ди Салес" в градчето Чита ди Кастело близо до Перуджа, бе и 90-годишната Имелда Старнини, предава италианската новинарска агенция АНСА, цитирана от БТА.

Жената, която на 3 февруари навърши 90 години, седна на ученическото бюро сред група младежи за първата част от изпита - писмен тест по италиански език.

Тя положи изпита, за да получи педагогическа диплома, която, поне на теория, ѝ дава право да бъде начална учителка.

"В живота не се постига нищо без жертви, и на моята възраст реших да се подложа на изпитание и да се справя с този изпит", казва Старнини.

"Това е цел, която винаги съм имала, но поради различни причини, свързани със семейството и работата, тя се отдалечи от мен“, споделя възрастната жена.

"Сега съм тук, за да започна тази поредица от изпити, благодарение на помощта на семейството ми, които се надявам да доведат до получаването на дипломата“, допълни тя.

"Прегръщам всички тези прекрасни млади хора, които са тук с мен днес, и всички онези от цяла Италия, които са готови да преодолеят препятствията на изпита“, каза още Старнини и допълни: "Ученето, знанията и желанието да се учиш са неостаряващи и аз съм доказателство за това".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари