9 души са изчезнали след свлачище в Централен Китай

1
Екипите все още извършват разкопки с надеждата да открият още оцелели
Екипите все още извършват разкопки с надеждата да открият още оцелели

Екипите все още извършват разкопки с надеждата да открият още оцелели

Девет души са изчезнали в централната част на Китай след свлачище, предизвикано от проливни дъждове в условията на наводнения и високи температури в по-голямата част от страната, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Петима души са били спасени изпод отломките на строителна площадка на магистрала в централната провинция Хубей. Инцидентът е станал вчера. Екипите все още извършват разкопки с надеждата да открият още оцелели.

Десетки хиляди хора бяха преместени в убежища на фона на тежките наводнения в Северен, Централен и Югоизточен Китай. Сезонните наводнения са редовно явление в Китай, но тази година покачването на водите беше съпроводено от необичайно продължителни периоди на високи температури.

Със своята площ от над 9 милиона кв. км това лято Китай е засегнат едновременно от горещи вълни, наводнения и суша. Градовете са отворили убежищата си, изградени в случай на бомбардировки, за да предложат на жителите си облекчение от горещините.

По-рано тази седмица Пекин съобщи за повече от девет поредни дни с температури над 35 градуса по Целзий - нещо невиждано от 1961 г. насам. Властите издадоха здравни предупреждения, а в столицата и на други места преустановиха работата на открито, въпреки че много работници продължиха да извършват доставки, да работят на строежи и да превозват стоки на фона на опасенията за забавяне на икономическото възстановяване.

Досега в Пекин са отчетени 2 смъртни случая, дължащи се на горещините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари