850 българи чакат шанс за живот

0
Над 850 българи са в списъка за трансплантация на орган
Над 850 българи са в списъка за трансплантация на орган

Над 850 българи са в списъка за трансплантация на орган

Броят им е 20 пъти по-голям от този на хората, получили шанс за нормален живот след донорска ситуация от началото на тази година.

Статистиката отчита успешно реализирани 17 донорски ситуации, дали шанс за живот на 42 души. Данните са на здравното министерство, информира БНР.

Днес Европа отбелязва Деня на донорството и трансплантацията.

По този повод сградата на Община Бургас тази вечер ще светне в зелено във времето от 19:15 до 20:15 часа. Мотото на инициативата тази година е „Твоето настояще е тяхното бъдеще!“

Още 18 общини в страната ще се присъединят в същия час към инициативата и в знак на солидарност ще осветят фасадите на знакови за тях сгради в зелена светлина – цветът на донорството и трансплантацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари