84 юристи получиха дипломите си от Русенския университет

0
Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев поздрави студентите от Юридическия факултет
Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев поздрави студентите от Юридическия факултет Снимка: Общински съвет Русе

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев поздрави студентите от Юридическия факултет

84 бакалаври и магистри от Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха своите дипломи днес.

На тържествената церемония присъства и председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев.

„За мен е изключителна чест от името на Общински съвет – Русе да ви поздравя с успешното завършване на Юридическия факултет към РУ „Ангел Кънчев“. Вълнувам се изключително много да застана тук пред вас – почти толкова, колкото преди 12 години, когато и самият аз завърших този така важен етап от живота си. Определено пътят, по който сте поели, е труден – както в момента, така и занапред. Работата, която ще практикувате оттук нататък, ще ви носи удовлетворение, сигурен съм, че ще запазите тръпка към казуса и ще се развивате като добри професионалисти“ каза Пазарджиев и подчерта важността и значимостта на това студентите да учат точно тук, точно в този университет и точно в този град, нашия град – Русе.

22-ма от завършилите днес, което е близо ¼ от випуска, са с отличен успех. Своите дипломи получиха студентите от специалностите „Право“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Правен режим на защитата на националната сигурност“ /ПРЗНС/ „Стратегическо управление и лидерство в сферата на националната сигурност“ /СУЛСНС/. Най-много са отличниците от ПРЗНС – 9. Други осем са постигнали отличен успех при обучението си в СУЛСНС. Петима са отличниците в специалност „Право“. Първенец на випуска е Мелвин Ахмед от специалност „Право“. Нейният успех е отличен 5.99.

Сред официалните гости на събитието бяха заместник-областният управител Детелина Ачева, директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Драгомир Николов, магистрати, ръководителите на различните съдебни и прокурорски институции в региона – председателите на Окръжния и Районния съд съответно Николинка Чокоева и Елена Балджиева, окръжния и районния прокурор Георги Георгиев и Ирена Костадинова, представители на редица местни и държавни институции, заместник-ректорите по учебната работа, както и по развитието, координацията и продължаващото обучение съответно проф. д-р инж. Пламен Кангалов и проф. д-р инж. Пламен Даскалов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Ftypi
    Пази боже от тези юристи,завършили този университет!!! Хари, пари и пак пари! Всички прости полицои станаха адвокати,ама пак са си прости!!
  • 10
    2
    Йори
    Ами защо всичките не ги направиха отличници, че да се прославят в цялата страна. Знае се как в "Йоридическия" фък&ултет се става не само отличник, но и доктор и хабилитиран преподавател. Ярки примери за това са Свилко Коня, Нат Грозилкина-Крокодилкина, Ив Баничарски, Гошко на мама детенцето и на върха мистър Пънч Бийн Чунчуков, а и още знайни и незнайни капацитети. Жалко че приветствие няма от азиатското величие Ристем Билюй, който щеше да вдигне градуса на събитието. Мандатът му изтича, къде се крие, че е време да си ходи и авгиевите обори да се разчистят.
  • 5
    1
    Мнго малко желаят
    да учат за инженери , физици , химици ,математици ! Тези юристи вече са подготвени да пишат Нотариални актове , да гледат катаджийски дела срещу скромно заплащане. Все пак България трябва да върви напред !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари