800 агресивни младежи нападнаха полицаи в Германия

0
Срещу полицаите са хвърляни камъни и бутилки и ситуацията е била овладяна едва след пристигане на подкрепления
Срещу полицаите са хвърляни камъни и бутилки и ситуацията е била овладяна едва след пристигане на подкрепления Снимка: Ruptly

Голяма група от около 800 агресивни младежи нападна късно снощи без видима причина полицаи в центъра на Франкфурт на Майн, съобщи в. "Билд".

Според информацията на изданието дежурен патрул се намирал на една от търговските улици на града, когато бил неочаквано нападнат. Срещу полицаите са хвърляни камъни и бутилки и ситуацията е била овладяна едва след пристигане на подкрепления. Задържани са девет души, осем от които вече са освободени, предава БТА.

В петък вечерта в града около 25 младежи пък атакуваха полицаи, когато те се опитали да разделят двама биещи се мъже, припомня ТАСС.

Според полицията причина за нарасналата агресия сред младежите са карантинните мерки, отбелязва "Билд".

Липсват им възможности да "превключат", например в клубовете или на стадионите. Освен това непрекъснато им вървим по петите и говорим "това ви е забранено, и това. . .", цитира изданието говорителя на полицията Александер Кислинг.

По-рано подобни нападения от младежи, които заради затварянето на баровете и клубовете започнаха да се събират на големите площади и улици, употребявайки алкохол и слушайки музика, вече бяха регистрирани в редица други градове на Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари