79-годишна русенка се включва в ултра маратон

3
Тази година проф. Антоанета Момчилова е участвала в ултра маратона Дунав Ултра и е преминала маршрута Ком-Емине
Тази година проф. Антоанета Момчилова е участвала в ултра маратона Дунав Ултра и е преминала маршрута Ком-Емине Снимка: Facebook / Антоанета Момчилова

Тази година проф. Антоанета Момчилова е участвала в ултра маратона Дунав Ултра и е преминала маршрута Ком-Емине

Професор дпн Антоанета Момчилова от Русенския университет „Ангел Кънчев“ е известна с богатия си житейски опит и участието си в множество спортни мероприятия. Тази година тя взе участие в едно от най-известните ултра маратони в България – Дунав Ултра: Реката, Добруджа и морето 2022 и преодоля планинския маршрут Ком-Емине.

Възрастта на проф. Момчилова не я спира да бъде активна и да се движи. Тя подчертава, че движението е нейна естествена потребност и не означава единствено упражнения на определен вид спорт. Това могат да бъдат обикновени ежедневни дейности като каране на велосипед и разходки.

“След броени месеци навършвам точно 80 години. Тази година отново ще се запиша за ултра маратона“, казва тя в интервю за БНР.

Проф. Момчилова е пример за това, че възрастта не е критерий за възможностите на човека да се движи и да бъде активен. Тя подчертава, че физическата активност е важна не само за физическото здраве, но и за психическото благополучие. Тя не пие лекарства и се грижи за здравето си, като се движи и поддържа активен начин на живот.

“Отбелязването на Световния ден на движението е повод да променим нашето ежедневие по отношение на физическото и психическото си здраве“, призовава тя в интервюто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари