8 украински деца са вече записани да се обучават в училищата в Русе

2
Само едно заявление е за детска градина, а останалите са за ученици от 2-ри до 7-и клас
Само едно заявление е за детска градина, а останалите са за ученици от 2-ри до 7-и клас

8 деца на украински граждани ще се обучават в образователните институции в Русе.

На този етап са подадени 8 заявления, като само едно е за детска градина, а останалите са за ученици от 2-ри до 7-и клас, предаде КИС 13.

Съгласно Наредбата за реда и условията за записване на лицата търсещи закрила или със статут на бежанци, те трябва да подадат заявление в Регионалното управление на образованието.

Всички, които са подали заявление са със статут на временно пребиваващи и са настанени предимно в централната градска част на Русе. След като бъде издадена заповедта за насочване, в съответното училище се определя координатор и се извършва събеседване с детето.

Преди децата на украинските бежанци да бъдат насочени към образователна институция, от Регионалната здравна инспекция уточняват имунизационния им статус, вземат проби и се издават необходимите медицински документи за записване в училище или детска градина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Волф
    Аз пък чувам, че Русе скочил над 150 000 на население. Много хора се заселват в Русе все пак и все по-малко се изселват. Бизнес паркът до Мол Русе се пукат по шевовете офисите от квалифициран персонал.
  • -3
    6
    Do investora
    Айдее, прав ти път, ние такива, като тебе не щем в Русе. Като ще плюеш - да те няма с цялото ти котило, че и тях учиш на омраза и мрънкане !
  • -8
    5
    pepo
    Кой пък го интересува кога напускаш Русе,с кого напускаш и т . н. ? Никой!
  • 15
    4
    oooh
    Малее, туй отблъскващото на кадрите на видеото ли е шеф на РУО-Русе...пупупу...хапче за страх, егати вещурника !
  • 9
    3
    Investor
    Има толкова празни училища, толкова празни чинове - от септември и аз, жената и двете ми деца се омитаме от Русе и ще останат още два празни чина. Капка в морето са 7 украинчета пред цялостната ликвидация на Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари