8 лесни начини за детоксикация на вашето тяло

0
Яденето на зеленчуци като зеле, броколи и краставици поддържа тялото ви щастливо през цялата зима
Яденето на зеленчуци като зеле, броколи и краставици поддържа тялото ви щастливо през цялата зима

Има 8 лесни начини за детоксикация на организма и хубавото при тях е, че можете да повторите тази детоксикация по всяко време на зимните месеци за повишаване на имунитета и обмяната на веществата.

Зелениите: Яденето на зеленчуци като зеле, броколи и краставици поддържа тялото ви щастливо през цялата зима, когато слънчевата светлина е оскъдна. Яденето на зелении също помага за регулиране на системите на организма ви, премахва токсините от тялото и повишава имунитета.

Сладките зеленчуци: тиква, сладки картофи, моркови и цвекло са чудесен избор при зимната детоксикация. Тези сезонни зеленчуци заместват по невероятен начин шоколада и сладкишите през зимата. Добавете ги към менюто си, за да избегнете глада изобщо! Бета-каротинът и витамин А, които се съдържат в тях, повишават имунитета и защитават кожата и очите от увреждане.

Пълнозърнести храни: Когато ядете зърнени храни в цялостния им вид като ечемик, овес, пшеничени зърна, киноа, или просо, те работят като гъби в организма. Разтворимите фибри абсорбират холестерола и токсините, за да ги премахнат от тялото ви.

Вода: Зимата е много изсушаваща за кожата, която е най-големият ни орган. За да защитите кожата си и да промиете всички отделящи се токсини е жизнено важно да пиете по 2-3 литра вода на ден. Това включва безкофеинови, неподсладени чайове или ароматизирана вода без захар.

Движение: Потенето е най-добрия начин да се затопли тялото и да се задвижи метаболизма. 30-60 минути упражнения на ден са напълно достатъчни. Стига да се потите, вие детоксикирате тялото си!

Захар: Избягвайте захарта и изкуствените подсладители, докато провеждате програма за детоксикация. Това са едни от най-големите форми на токсини, на които сте изложени всеки ден.

Масла: Придържайте се към зехтина по време на детоксикация. Омега-3 мазнините подобряват способностите на организма ви да изтаря мазнините.

Най-важният елемент на детоксикацията е последователността. Направете си собствен график от 24 часа детоксикация при пълна 7-дневна програма.

Източник: lifebg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари