72-годишен русенец загуби битката с коронавируса

1
Мъжът беше хоспитализиран в столичната Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“
Мъжът беше хоспитализиран в столичната Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“

Тази нощ е починал 72-годишният мъж от Русе, чиято положителна проба за коронавирус беше съобщена вчера

Той беше хоспитализиран в столичната Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на семейството и близките на починалия. Починалите от област Русе с коронавирусна инфекция станаха 22-ма.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе няма регистрирани нови случаи на коронавирус.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта остава 417 души, като активните случаи са 49. От тях 16 са на болнично лечение, а 33 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 24, а жените са 25, което в проценти е съответно 51% и 49%. Без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 238 са жените, а мъжете са 179, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и шестима новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 346.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари