70% от американците не желаят Джо Байдън да се кандидатира отново

4
Общото одобрение на президента Байдън е спаднало до 41%
Общото одобрение на президента Байдън е спаднало до 41% Снимка: Getty Images

Общото одобрение на президента Байдън е спаднало до 41%

Според 70% от американците президентът на САЩ Джо Байдън не трябва да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на ново проучване, съобщава БГНЕС.

Общоамериканското икономическо проучване на CNBC установи, че 57% от демократите смятат, че Байдън не трябва да се кандидатира за президент, както и 86% от републиканците и 66% от независимите.

Общото одобрение на президента е спаднало до 41% от 46% в проучването от октомври, а неодобрението му е нараснало до 54% от 50%.

Само 14% от анкетираните смятат, че икономиката е "добра или отлична", а рейтингът на Байдън по отношение на икономиката е спаднал от 40% на 38%, показва проучването.

То установи също, че 61% от обществеността смята, че бившият президент Доналд Тръмп не трябва да се бори за президентския пост. От анкетираните 88% са демократи, 37% - републиканци, а 61% са независими.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Sтанко
    Световният мир беше разбъркан от некадърността на дядото от хамерика. Нормално е да се вижда и от космоса това. Колко са страшни - всички ги знаем, ама американеца се нааква нощем ако сънува как руснака го атакува. Този страх е насаждан още от WWII. Сега този страх има обективни причини и това няма как да се отрази положително на рейтинга. Финансовата катастрофа, която е предопределена от нечуваните военни траншове се вижда и от простоватия кравар даже... Ние не очакваме друго.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари