Доналд Тръмп победи на първичните избори в пет щата

0
Американският държавен глава благодари на поддръжниците си в специален пост в "Туитър"
Американският държавен глава благодари на поддръжниците си в специален пост в "Туитър"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаквано победи на първичните избори на Републиканската партия в пет щата

Това са Айдахо, Вашингтон, Мисисипи, Мисури и Мичиган, съобщи телевизия Ей Би Си, цитирани от БТА. Американският държавен глава благодари на поддръжниците си в специален пост в "Туитър".

В развоя на събитията на първичните избори на републиканците нямаше нищо изненадващо, тъй като Тръмп на практика няма конкуренция във вътрешнопартийната надпревара, отбелязва ТАСС. В шести щат - Хаваи - беше решено да не се гласува през вчерашния ден. За издигането на кандидатура на републиканците на партийния конгрес, който ще се проведе от 24 до 27 август в Шарлът, Северна Каролина, са необходими гласовете на 1276 от 2441 делегати. След сегашната победа Тръмп вече разполага с над 1000.

В същото време бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън се очаква да победи сенатор Бърни Сандърс в Мичиган, най-важният от шестте щата, където се проведоха първични избори на демократите, предаде ДПА. Това е удар за Сандърс, за когото Мичиган е задължително необходим, след като изостана през Супервторника миналата седмица. Щатът носи 125 делегати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари