70-годишната Мария е бременна

5

На колко години една жена е твърде стара, за да забременее и да има бебе? Ако се съди по историята на мексиканката Мария де ла Луз, то отговорът на този въпрос може да ви шокира.

70-годишната жена от Масатлан, вторият по големина град в щата Синаоа - твърди, че е бременна в шести месеца с осмото си дете.

Ако това е така, то след раждането тя ще стане най-старата родилка в света.

Мария де ла Луз показа на местните медии снимки от ултразвук, които според нея доказват, че е бременна и очаква момиченце.

"Казаха ми, че е момиче. Виж, можеш да видиш малкото й лице", казва тя.

Мария, която не разкрива, дали е заченала естествено или чрез ин витро процедура, разказва, че преди три месеца за пръв път предположила, че е бременна.

"Краката ме боляха и аз повръщах и се чувствах замаяна. Направиха ми около 10 ултразвука в частна клиника и в (обществената) болница. Лекарите не можеха да повярват", казва тя пред репортерите.

Де ла Луз споделя, че 7-те ѝ деца са много недоволни от новината за бременността ѝ. Според тях майка им е твърде стара за "подобни неща".

С оглед на напредналата ѝ възраст, лекарите ще извадят бебето с цезарово сечение.

Ако Мария роди, тя ще постави нов рекорд за най-старата родилка в света.

Към момента той принадлежи на испанката Мария дел Кармен Бусада Лара, която на 66-годишна възраст роди близнаци, след ин витро оплождане. За да бъде допусната като пациент в репродуктивната клиника в Калифорния, испанката излъгала за възрастта си — постъпка, която тогава семейството ѝ нарече "егоистична и безотговорна". Тя роди момчетата си Кристиан и Пау с цезарово сечение през 2006 г. и почина 3 години по-късно от рак.

По света има и други възрастни жени, които твърдят, че са забременели и родили деца на преклонна възраст, като 72-годишната индийка Далджиндер Каур, която през 2016 г. роди първото си дете, след като се подложи на ин витро лечение. В нито един от тези случаи обаче, не са представени доказателства, които да удостоверят възрастта на майките.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари