7 рисунки на русенски деца избрани за националния кръг от конкурса „С очите си видях бедата”

3
Конкурсът се провежда повече от десет години и цели да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб
Конкурсът се провежда повече от десет години и цели да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб Снимка: ОДМВР Русе

За поредна година Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе организира традиционния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”

Той се провежда в международен мащаб и е включен в националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката, за учебната 2020/2021 година.

На 12 юли 2021 г., в Центъра за обучение на РД ПБЗН – Русе, се проведе финалният етап от Областния кръг на международния конкурсС очите си видях бедата - 2021”.

Конкурсът се провежда повече от десет години и цели да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб. Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие. Конкурсът дава равен достъп за участие на всички деца и ученици, разпределени в три национални и една международна категория и три възрастови групи с оглед обективното определяне знанията и уменията на участниците.

Тази година, въпреки усложнената епидемичната обстановка, с рисунки участваха 27 ученици от 11 училища от Област Русе.

Комисия в състав: Георги Пасев – художник в Държавен куклен театър – Русе, Таня Пасева - художник в Държавен куклен театър – Русе и Красимир Митев – инспектор по ЗН в РД “Пожарна безопасност и защита на населението” – Русе, определи и класира 7 рисунки на призови места, които ще бъдат изпратени в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР за участие в националния конкурс.

В първа категория, която включва ученици от всички общообразователни училища и центрове за подкрепа на личностното развитие в системата на предучилищното и училищно образование, са класирани:

Първа група – възраст от 7 до 10 години

І-во място – Митко Григоров Димитров – 7 г., ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Полско Косово, общ. Бяла, обл. Русе

ІІ-ро място – Нелия Мартинова Димитрова – 10 г., ОУ „Св. Климент Охридски”, с. Долна Судена, общ. Ценово, обл. Русе

ІІІ-то място – Екатерина Мирославова Маринова – 10 г., СУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе

– Преслав Пламенов Петров – 10 г., СУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе

Втора група – възраст от 11 до 13 години

І-во място – Алишан Радославов Славов 11 г., ОУ „Неофит Рилски”, с. Копривец, общ. Бяла,

Трета група – възраст от 14 до 18 години

І-во място – Божидара Божидарова Георгиева – 14 г., ПГО „Недка Иван Лазарова”, гр. Русе

ІІ-ро място – Стефани Григорова Димитрова – 14 г., СУ „Панайот Волов”, гр. Бяла, обл. Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари