7 храни, които се фалшифицират най-лесно

0
Храните, които сме свикнали да виждаме на масата, понякога може да не са това, което смятаме, че са
Храните, които сме свикнали да виждаме на масата, понякога може да не са това, което смятаме, че са

Храните, които сме свикнали да виждаме на масата, понякога може да не са това, което смятаме, че са

Причината – фалшифицират се, отбелязва БургасИнфо.

Ето най-често подправяните от тях и как да ги избегнете:

Мляно кафе

Смляното кафе може да съдържа печен и нарязан ечемик, пшеница и соя. За да намалят производствените разходи, компаниите дори добавят смлян дървен материал. Затова просто купете кафе на зърна и го смелете.

Сок от нар

На опаковката може да има информация, че ще консумирате 100% сок от нар, но често се добавя и по-евтин ябълков сок или просто вода. Затова четете внимателно състава и обърнете внимание на пропорцията на сока от нар.

Зехтин

Когато купувате бутилка скъп зехтин, имайте предвид, че може да има примеси с по-евтино царевично, палмово или соево масло. Налейте малко масло в чаша и го приберете в хладилника. Истинският зехтин образува утайка.

Сирене пармезан

Един от лидерите на пазара на фалшиви храни. Това сирене може да съдържа около 10% дървени стърготини. Смес от по-евтини сирена може да се представи и като пармезан. Купете цял калъп и внимателно четете състава на етикета.

Пчелен мед

Що се отнася до фалшифицирането на мед, човешкото въображение няма граници. Най-често се разрежда със сиропи с високо съдържание на фруктоза. Прочетете изискванията за съхранение. Естественият мед е на практика вечен и няма защо да се съхранява в хладилник.

Суши

Ако е евтино, рибата, с която се прави, най-вероятно не е сьомга. В повечето случаи, когато поръчвате суши с определен вид риба, получавате по-евтин вариант. Затова или вижте пред вас как се прави или поръчайте риба под формата на стек или филе.

Ориз

Смята се, че има фалшификации на ориз - нишесте, смесено с пластмаса. Зърната са подобни на ориза и дори миришат по същия начин. Фалшивият ориз не потъва във вода и гори като пластмаса. Когато купувате, обърнете внимание на производителя и се доверявайте само на тествани марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари