7-годишната Софи разплака хиляди българи по света

12
Малката София ви поздравява за Деня на будителите с песента си „Моята Родина“
Малката София ви поздравява за Деня на будителите с песента си „Моята Родина“ Видео: София Иванова

С дебютната си песен „Моята Родина“ 7-годишната ангелогласна ученичка от Варна София Иванова разплака хиляди българи по света.

В Деня на Будителите клипът към песента бе споделен многократно в социалните мрежи като поздрав за големия български празник.

София записва още 4 песни, които ще представи  до края на месеца. Ще заснеме и клипове за „Мак червен“ и „Хубава си моя горо“ - със специалното участие на великолепния квартет „Славей“. 

Екипът на отличничката от втори клас на Варненското музикално училище, където свири на флейта при музикалния педагог Николай Йорданов, е избрал за снимачен терен на видеата най-невероятните кътчета на България - Крушунските водопади, Орфеевите скали, Долината на розите, Побитите камъни и др. 

"Всички песни на Софи са записвани и в оригиналните музикални херцове, а имeнно: ла=432 Hz. За Коледа Софи е подготвила специална изненада, която предстои да видим. Вярвам, че в развитието на такъв талант граници няма и само бъдещето ще ни покаже София с какво тепърва ще ни изненадва", споделя музикалната й педагожка Десислава Гозманова. София също свири на пиано и пее в детския хор "Морски звездички".

"Още щом чух звънливото й гласче,  я поканих да пее в детски хор „Морски звездички“, в който съм корепетитор, а  диригент е М. Гройдис. Това се случи през 2012 г., а Софи беше едва на 4 годинки.  Рядко се случва дете на тази възраст да прояви толкова категорично своите заложби и талант, но нейният ясен глас, в който пеят сякаш хиляди камбанки, придаде яснота и чистота на цялостното звучене на детския хор. Много бързо Софи се превърна във водеща певица в хора, а често пееше и като солист. Диапазонът на гласчето й се разви естествено до две октави и половина", допълва педагожката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари