7 афганистанци загинаха в опит да се доберат до самолет в Кабул

0
Хаос заради бягството на хора от страната
Хаос заради бягството на хора от страната Видео: TheJournal.ie

Седем цивилни граждани на Афганистан загинаха в тълпата до летището в Кабул при хаоса заради бягството на хора, след като талибаните завзеха властта в страната, съобщава "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

От британското министерство на отбраната посочват, че условията на терен остават изключително предизвикателство, но се прави всичко възможно за овладяване на ситуацията.

Хиляди афганистанци се опитват да достигнат до летището в афганистанската столица в опит да избягат от страната след превземането на Кабул от талибаните.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс изрази мнение, че никой от съюзниците в Афганистан няма да успее да евакуира гражданите си и афганистанските си сътрудници до 31 август, когато САЩ трябва окончателно да се изтеглят от страната.

Белият дом вече е уведомил американски превозвачи, че на гражданската авиация може да бъде наредено да се включи в транспортирането на хора, които са били евакуирани от Афганистан. Гражданските самолети няма да кацат в Кабул, а ще взимат пътници от военновъздушни бази в Близкия изток и Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари