60 милиона лева са необходими за възстановяването на Каравелово, Богдан и Слатина

0
Най-спешни действия трябва да се предприемат за укрепване на речните дерета и корита в района
Най-спешни действия трябва да се предприемат за укрепване на речните дерета и корита в района Снимка: БГНЕС

Най-спешни действия трябва да се предприемат за укрепване на речните дерета и корита в района

"Около 60 милиона лева ще са необходими за възстановяването на пострадалите от наводнението през септември миналата година карловски села Каравелово, Богдан и Слатина. Най-спешните действия са укрепване на речните дерета и корита." Това заяви областният управител на Пловдив Ангел Стоев на съвместна пресконференция с кмета на Карлово, предаде NOVA.

Действията по разчистването на карловските села от унищожителното наводнение продължават. В ход са и усилията на администрацията за стартирането на реалните възстановителни действия.

„Ние разбираме притесненията на хората, тяхното голямо желание всичко да стане на момента. Има закон за обществените поръчки и ние трябва да работим по него. За 2023 година ще са необходими около 60 милиона лева, за да може да приключим възстановяването, дай Боже и да успеем”, заяви Ангел Стоев.

„Виждате, че времето е кратко, а работата много”, заяви Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

„Броят на обществените поръчки, които сме обявили и които предстои да обявим, които има на втори етап ще бъдат над 40. Разбирате, че това е огромен мащаб от процедури”, обясни още той.

Хората, които още не са забравили бедствието и трудно се възстановяват, се страхуват от нови приливни вълни през пролетта. За спешно отпускане на 9 милиона лева настоява областният управител на заседанието на междуведомствената комисия, което ще се проведе следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    MJGYT
    Ако има държава и прокуратура,ще прибере парите от тези,на които бяха отпуснати за да свършат работа,а те прибраха парите и не свършиха нищо!!! Сега хората бедстват!!! И тези,които изсякаха горите безразборно,вторачени само в пари и печалби!!! НО НЯМА ДЪРЖАВА!!! ДЖУНГЛА!!!
  • 3
    3
    До 2
    Колко пари наляхме на хохлите а???? И генератори и кур в гъзъ и оръжия и и и! И оня брадат предрусал резак само реве!
  • -3
    2
    Путин
    хубаво го каза, ама кой беше ти? на кой кенеф си хан?
  • 4
    1
    Хан-ът
    Пари нема, действайте! Посоката на кинтите сега е към Осрайна и Търкито. Казах!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари