6 предимства на късното майчинство

1
Късното майчинство може да ни помогне да се подмладим
Късното майчинство може да ни помогне да се подмладим

Късното майчинство може да ни помогне да се подмладим

Усещането, че биологичният ни часовник тиктака, може да предизвика тревога и страх у много жени. Но не всичко е отрицателно. Нови изследвания разкриват изненадващи предимства на късното майчинство, които могат да ни накарат да преосмислим стереотипите и предразсъдъците.

Първо, раждането на деца по-късно в живота може да има положително въздействие върху работата на мозъка ни. Според проучване, публикувано в "Journal of the American Geriatrics Society", жените, които родят последното си дете след 35 години, имат по-остър ум и по-добра памет. Откритието подкрепя идеята, че късното майчинство може да поддържа в добра форма когнитивните функции на жените.

Второ, по-късното майчинство може да намали риска от нараняване на детето. Няколко проучвания показват, че децата на по-възрастни майки имат по-нисък риск от сериозни наранявания, които изискват медицинска помощ, в сравнение с децата на по-млади майки.

Трето, зрелостта и емоционалната стабилност, които често се придобиват с годините, могат да направят по-възрастните майки по-подготвени за родителството. Проучване, публикувано в "European Journal of Development", показва, че по-възрастните майки са по-малко склонни да ругаят или да дисциплинират физически децата си.

Освен това, децата на по-възрастни майки имат по-голяма вероятност да достигнат по-напреднали образователни степени и да проследят академичен път. Това се дължи на това, че по-възрастните майки имат по-стабилни финансови възможности и по-високи квалификации, което им позволява да инвестират повече в образованието на своите деца.

Късното майчинство може да ни помогне да се подмладим. Изследване, проведено през 2015 г., показва, че жените, които родят деца след 33-годишна възраст, имат по-дълъг живот и по-голям шанс да достигнат до по-високата възраст от 95 години.

Ако сте над 40 години и се колебаете дали да станете майка отново, има много фактори, които трябва да вземете предвид. Късното майчинство може да донесе непредвидени ползи и да ви предложи изключителни преживявания. Важно е да изслушате себе си и да вземете решение, което е най-добро за вас и вашето семейство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари