6 лоши страни на интелигентните хора

0
Интелектът понякога върви ръка за ръка с качества, които мнозина биха определили като отрицателни
Интелектът понякога върви ръка за ръка с качества, които мнозина биха определили като отрицателни

Интелектът понякога върви ръка за ръка с качества, които мнозина биха определили като отрицателни.

В този материал обръщаме внимание именно на лошите черти на интелигентните хора, пише Woman.

Закъсненията

Забелязали ли сте, че повечето от хората с висок интелект закъсняват? Според някои специалисти по-голямата част от хората, които не идват навреме, са оптимисти и всъщност нямат представа за времето. Тези хора вярват, че за един час могат да отидат на фитнес, да вземат детето от училище, да напазаруват. Това обаче колкото и да е немислимо в очите на повечето хора, говори за умните хубави неща, а именно - те вярват в добрия изход на всяка ситуация и не спират да се надяват.

Дъвките

Дъвченето на дъвка може и да е вреден навик според някои хора, но всъщност специалисти го препоръчват като начин за повишаване на концентрацията и настроението и намаляване на хормона на стреса. Именно затова интелигентните хора често дъвчат дъвки, за да са по-продуктивни в работата си.

Хаосът

Това е може би най-разпространената истина за хората с висок интелект - те обикновено са разхвърляни, но пък се оправят прекрасно в хаоса, който създават. Предполага се, че на подсъзнателно ниво те не виждат необходимост да губят време в оправяне на нещо, което пак ще се развали.

Отлагането

Да улучиш точния момент за каквото и да било не е лесна задача. Някои обаче го могат, защото притежават по-висок коефициент на интелигентност, умеят да виждат в бъдещето и да правят прогнози. Така че не съдете винаги прекалено строго хората, за които ви се струва, че бавно взимат решения. Умните от тях просто чакат точния момент.

Спят твърде много

Някой ще каже “Проспа си живота”. Не, вече има много изследвания, според които умните хора спят много повече от другите, защото са активни през нощта. Те могат да прекарат цели нощи в изследване на някакъв проблем или просто в трупане на знания.

Спорят много

Не, тук не говорим за налагане на мнение върху другите, а за истински, конструктивен спор. Хората с висок коефициент на интелигентност няма да участват в някаква несъществена дискусия, за тях спорът е шанс да научат нещо и да погледнат на дадена ситуация от различен ъгъл. Така че не се съмнявайте - един умен човек винаги ще иска да поспори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари