6-годишният Ерен: Отново трябва да ходя за преливане на кръв!

0
Майката и бащата на момченцето искат да имат трето дете, за да може то да бъде донор на сина им
Майката и бащата на момченцето искат да имат трето дете, за да може то да бъде донор на сина им Видео: bTV

Майката и бащата на момченцето искат да имат трето дете, за да може то да бъде донор на сина им

Трудният живот за малкия Ерен започва още когато той е на 6 месеца. След множество изследвания му е поставена тежката диагноза таласемия или недостиг на червени кръвни клетки.

Ерен има по-голям брат - напълно здраво дете, и по тази причина родителите му никога не са предполагали, че някое от децата им може да страда от това заболяване. Оказва се, че те самите са носители. Не го знаели обаче преди да научат диагнозата за сина си, разказва LADYZONE.

На пръв поглед малкия Ерен изглежда като всички 6-годишни момчета. При него обаче има нещо различно. И това е въпросът, от който се свива сърцето на баща му:

КОГА ЩЕ СТАНА КАТО БАТЕ

6-годишното момченце вече осъзнава какво му се случва и често сам усеща, че е време за ново кръвопреливане.

Трябва да ходя за преливане на кръв отново“, казва Ерен на баща си, когато започне да се затруднява да изкачва стълбите.

Таласемията е вродено заболяване, при което липсва или е намалено съдържанието на някои от белтъчните вериги, които изграждат хемоглобина. Затова всеки месец малкото момче пътува заедно с родителите си до София, за да му преливат кръв. За него това е животоподдържаща процедура за него.

Лекарите установяват, че нивата на растежния му хормон също не са в норма. Налага се допълнително хормонално лечение. Ерен всеки ден приема хапчета за изхвърляне на желязото от организма.

Хората, които искат да направят добро, да даряват кръв“, призовава майката на Ерен. "Това поддържа някои животи - като този на нашето дете“, споделят родителите.

Майката и бащата на Ерен искат да имат трето дете, за да може то да бъде донор на 6-годишното момченце. Опитите им досега са неуспешни.

8 май е Международния ден на таласемията и по този повод ще се проведе събитие за кръводаряване. Един доброволец може да спаси до 3 човешки живота. На 9 май в различни градове в България всеки желаещ може да се включи, за да направи добро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари