6 години затвор за изнасилване на русенка

1
Мъжът заплашил жената да си мълчи за изнасилването
Мъжът заплашил жената да си мълчи за изнасилването

Русенският съд даде 6 години затвор на мъж за изнасилване на русенка.

Случаят е от 09.12.2016 година.

Ето какво се казва в официалното съобщение от Русенския районен съд:

Делото е образувано по жалба на подсъдимия С. А., подадена срещу присъда на Русенския районен съд по НОХД № 969/2017 г. по описа на съда.

Районният съд е признал подсъдимия С. А.(роден 1976 г.) за виновен в това, че на 09.12.2016 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, направил опит да се съвкупи с лице от женски пол – Е. Г. от гр. Русе, като я принудил към това със заплашване, като деянието му останало недовършено по независещи от волята му причини, поради което и на основание чл. 152, ал. 3, т. 5 вр. ал. 1, т. 2, пр. 2, вр. чл. 18, ал. 1 вр. чл. 36, чл. 54 от НК му наложил наказание ефективно лишаване от свобода за срок от шест години.

Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен и в това, че на 09.12.2016 г. в гр. Русе, принудил Е. Г. от гр. Русе да пропусни нещо противно на волята й – да не казва на трети лица и да не съобщава на полицията за това, че я е изнасилил, като употребил за това заплашване, поради което и на основание чл. 143, ал. 1 вр. чл. 36, чл. 54 от НК му наложил ефективно наказание лишаване от свобода за срок от две години.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК съдът групирал така наложените наказания, като определил едно общо наказание, най-тежкото измежду тях, а именно лишаване от свобода за срок от шест години.

Подсъдимият е осъден да заплати и направените по делото разноски в размер на 3 117.42 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари